Sådan bliver du bedre på håndboldbanen

Går du med drømmen om at blive den næste store håndboldspiller alla Mikkel Hansen eller Rikke Hørlykke. Så ved du sikkert også, at det kræver ekstremt hårdt arbejde. Faktisk siger en tommelfingerregel, at man skal bruge 10.000 timer på noget, hvis man skal være blandt eliten. Det er mange timer, der skal ligges på træningsbanen, hvis du ønsker at være blandt de bedste. Denne artikel retter sig mod unge håndboldspillere mellem 8 og 20 år, som gerne vil være bedre til håndbold.

Træning, træning og træning

Et råd som ikke kan udelades. Det handler om at træne, træne og træne. Hvis du kan specificere, hvor dine svage punkter er. Måske mangler du styrke i nærkampene, måske mangler du reflekser, eller måske skal du arbejde på din præcision i kastene? Det er en kæmpe fordel, hvis du kan identificere dine svagheder og så arbejde med dem. Prøv også at tænke over, hvilke kvaliteter der bliver krævet, når man spiller på din plads. Er du streg spiller skal du være fysisk stærk. Er du playmaker skal du have et godt og hårdt kast. Er du målmand skal du selvfølgelig have gode reflekser.

Analysér de bedste

Som ung håndboldspiller har du uden tvivl nogle forbilleder. Ved at analysere de bedste kan du lære, hvad de gør godt. Så kan du implementere dette i dit eget spil og forhåbentligt træde op på næste niveau i din håndboldkarriere. Man kan ikke træne hele tiden. Den tid som du ikke bruger på træningsbanen, kan du eksempelvis bruge på at se en masse kampe og høre andre eksperter analysere, hvad der er godt og skidt. Du vil hurtigt finde ud af, hvad du kan gøre bedre i dit eget spil. Der findes rigtig meget materiale derude, og du kan også høre podcasts, læse bøger eller se YouTube videoer.

Kost og søvn

Det er ikke for sjov at alle sportsklubber med et professionelt setup har kokke og ernæringseksperter ansat. Vil man være sportsmand på højeste niveau, så kræver det en sund livsstil og en god søvn. Måske bor du alene og har problemer med kosten. Det findes der heldigvis en løsning på. Hvis du er et travlt menneske, kan en måltidskasse hjælpe dig til et sundere liv. Der findes i Danmark rigtig mange gode udbydere af måltidskasser. Det er både muligt at få mad inspireret fra østen eller mad med fokus på fisk. Det gode er, at rigtig mange måltidskasser er rigtig sunde, og det er godt for dig, hvis du gerne vil have mere succes i din sport. Bor du ikke alene og er utilfreds med maden, kan du jo prøve at foreslå en måltidskasse.

Alternativet er selvfølgelig selv at begynde at lave mad, men det er ikke sikkert, at du har tid til det, hvis du træner meget og kommer sent hjem. Her er det rart med noget mad, der kan laves hurtigt. Det kan mad i måltidskasser som regel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.