Stigende fugtig

Det lyder ikke som et særligt interessant emne, men en hurtig søgning på verdens foretrukne internet-søgemaskine vil vise, i nogle kredse stigende fugt er et meget varmt emne faktisk. Problemet er at det ser ud til at det kunne være en form for religion eller Gud; eksisterer det, eller gør det ikke? Sandheden af sagen er at stigende fugtig eksisterer faktisk i en eller anden, men det er ofte fejldiagnosticeret, eller du kan ofte betale for dyre behandling, der ikke virkelig er nødvendige.

Stigende fugt i bygninger kan defineres som den lodrette strømmen af vand op gennem en permeabel væg struktur, vandet bliver afledt fra grundvandet. Vandet stiger gennem porer (kapillærer) i den masonary af en proces, løst betegnes “kapillarvirkning.” Med andre ord fungerer murværket som en væge de almindeligste årsager er ændringer som følge af alder og udjævning af en fugtig kursus med interne betongulve, renders eller eksterne stier og jorden niveauer (en fugtig kursus er specielt designet til at undgå muligheden for stigende fugtig-it er bygget af en selvfølge i alle nye bygninger).

Hvis dit hus har et problem (noget vi vil diskutere senere) kan det forårsage de følgende symptons:

For inde i vægge

Maling overholder ikke til væggen.

Væg papir elevatorer og pletter vises på væggene.

Gips flager væk, føles blødt og svampet, bobler og hvidt pulver eller krystaller vises.

Fodpaneler og gulvbrædder rådne.

For udvendige vægge

Mørtel frets og falder ud mellem mursten og murværk.

Pletter eller hvide pulver vises på væggene.

Disse problemer er først og fremmest æstetiske problemer kun, men det er tænkeligt, at strukturelle skader kunne føre fra omfattende stigende fugtig, og selvfølgelig en fugtig muggen miljø kan udgøre en sundhedsrisiko for mennesker.

Selvfølgelig hvis du har nogen af ovenstående symptomer, så det er muligt, at dit hjem lider under stigende fugt, og det ville være tilrådeligt at få en “ekspert” at se på dit hjem. Men dette er hvor du vil stå over for et større problem. der er en ekspert, og der er blot en ‘cowboy’ ud at diagnosticere dig med “værste tilfælde af stigende www.toemreroversigten.dk/toemrer-aalborg/ fugt at han nogensinde har set, som kun kan løses med den dyreste behandling på markedet”? Desværre er der en masse virksomheder derude, der har mål at opfylde og overskud til at gøre, og den måde de gør dette er af over-nidkær diagnosticering, og opkræve dig velvoksen gebyrer for at udføre arbejde, der kan eller kan ikke, løse problemet.

Det største problem er, at nogen fugt-proofing sælger, som du anvender til at kigge på dit hjem vil bruge en stigende fugt meter. Disse meter formodes at måle fugt i materialer, men hvad de rent faktisk gør er at måle den elektriske ledningsevne. Ideen er, at jo bedre ledningsevne (lethed på hvilke elektricitetsstrømme) jo højere vandindhold. Men disse meter kan kun være kalibreret for et materiale, og det er normalt tømmer. Så de giver rimelige resultater for træ og muligvis nogle plastre, men for mursten, tapet og beton vil de give behandlinger, der er alt for høje. De kan således bruges (af skruppelløse sælgere) til at angive, at du har stigende fugtig “fordi meter siger så” i øvrigt har du en helt normal væg.

Sammenfattende hvis du synligt kan se et problem med din væg, med tydelige tegn på skader forårsaget af vand eller salt tidevandet markerer så du kan have problemer med stigende fugt, og du bliver nødt til at forsøge at finde en pålidelig ekspert til at komme ind og se på dit problem. Men være meget, meget varsomme med enhver ‘ekspert’, der har været ansat til at gøre en generel undersøgelse af dit hus, eller faktisk kommer omkring tilbyder et gratis check af din bygning. Hvis de trækker ud et af disse fugtmålere, jab det ind i væggen et par gange og erklære, at du har et stort problem, så er det helt muligt, at de er en provisionsbaseret sælger forsøger at udtrække penge fra dig.

Generelt, hvis væggen ser okay, det er okay. Hvis det ligner det er fugtigt, muggen eller har tidevandet mærker på det, så du har et problem med fugt, kondens eller stigende fugt i dit hjem, og du har brug at undersøge tingene yderligere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.